• Domotica particulier

  • Domotica particulier

DOMOTICA VOOR PARTICULIEREN

Domotica, wat is dat eigenlijk?

Domotica noemen we ook wel gebouw- of huisautomatisering. Simpel uitgelegd koppelt domotica alle technieken in een gebouw om bepaalde taken te automatiseren.

Wil je bijvoorbeeld de verlichting, verwarming, brandbeveiliging, zonwering, audio of ventilatie aansturen? Dat kan met één druk op de knop via je smartphone of bedieningspaneel. Of automatisch op basis van het tijdstip, aanwezigheidsmelders of temperatuursschommelingen. Heerlijk toch als je niet hoeft op te staan om bijvoorbeeld de gordijnen te sluiten of de verwarming aan te zetten?

Wat zijn de voordelen van een domotica systeem?

Deze onzichtbare techniek levert je meer gebruiksgemak, veiligheid, comfort en energiebesparing op.

  1. Energiebesparing door controle van jouw energieverbruik. Je bepaalt zelf hoeveel energie er waar en wanneer mag worden verbruikt.
  2. Comfort door automatisering van steeds terugkerende processen. En, in plaats van alles handmatig te bedienen, denk aan de verwarming of licht, bedien je deze op afstand.
  3. Ook als je niet in het gebouw bent, doet dit systeem alsof je aanwezig bent door bv. lichten aan en/of uit te schakelen.
  4. Eenvoudige installatie: domotica installeren wij relatief snel en veilig.

Integraal ontwerp met KNX

Domotica is de toekomst en ligt binnen handbereik. EnergyKoNneX helpt je daarbij. Wij maken gebruik van KNX als automatiseringsstandaard en zijn gecertificeerd KNX-partner. KNX is de wereldwijde automatiseringsstandaard met een modulaire opbouw. Hierdoor is alles snel en slim aan elkaar te koppelen en installeren wij een hoogwaardig systeem tegen een aantrekkelijke prijs.

Domotica systeem

Gebruiksgemak

Elk systeem is uitgerust met een gebruikersvriendelijk bedieningspaneel. Hiermee bestuur je de complete installatie vanaf één centraal punt: smartphone, vast scherm of bedieningspaneel aan de wand.

Bedieningspaneel

Voor de weergave van statistieken zijn dashboards ingericht. Je krijgt op een makkelijke manier inzage in bijvoorbeeld het energieverbruik. De dashboards zijn afgestemd op jouw gegevensbehoefte. Zo kun je statistieken opvragen, visualiseren, waarschuwingen laten afgaan en beter begrijpen wat de installaties voor jou doen.

Statistieken

Zelf ervaren?

Wil je in de praktijk zien hoe een domotica systeem succesvol wordt toegepast in huis breng dan een bezoek aan ons showhuis. Of laat je inspireren door onze zakelijke projecten.