• LED verlichting

  • LED verlichting

LED Verlichting

Betere gebruikerservaring en flexibiliteit

LED verlichting is van grote invloed op de gebruikservaring van een gebouw.  Hiermee wordt de sfeer of functionaliteit van een ruimte sterk bepaald . Bedenk van tevoren welke situaties er allemaal mogelijk zijn in het gebouw.

Industriële verlichting

Industrie, kantoren, zorginstellingen of andere zakelijke toepassingen beschikken vaak over grote ruimtes. Deze ruimtes zijn traditioneel vaak geschakeld met 1 of 2 lichtschakelaars. Het verlicht onnodig de volledige ruimte terwijl het vaak maar om een klein stukje gaat. Hierdoor gebruik je onnodige energie.

Voor industriële toepassing adviseert EnergyKoNneX Dali lichtsystemen. Dali voorziet met 1 slimme kabel alle lampen van een zogenaamd adres. Met behulp van de adressen en sensoren worden zones gemaakt die apart worden aangestuurd. Het systeem herkent deze situaties, ook wel scenes,  en voorziet ze van het juiste lichteffect. Wil je het later toch anders of verandert de situatie. Geen probleem, door standaardisatie is het systeem flexibel en kan eenvoudig worden aangepast.

LED verplichting en subsidie

Als ondernemer ben je verplicht om verlichting te vervangen door LED. De overheid heeft hier al een aantal jaren een subsidieregeling voor. LED-verlichting valt onder de energieinvesteringsaftrek. Je kunt het melden onder code 210506. Aanvullende informatie hierover vind je op de website van RVO.

Kostenbesparing

Je bespaart op 3 manieren kosten. Je installateur gebruikt aanzienlijk minder installatietijd door het gebruik van veel minder kabels. Daarnaast gebruikt het systeem veel minder energie doordat alleen de zones worden verlicht die benodigd zijn. Bovendien kun je zakelijk gebruik maken van aantrekkelijke subsidieregelingen.

Voorbeelden

Voorbeelden van projecten waarbij u Dali lichtsystemen worden ingezet zijn: Lichtstraten in fabrieken of magazijnen, gangen in sportverenigingen of zorginstellingen, serverruimtes, magazijnen enzovoort.

Dali ledverlihting magazijn

Dali ledverlichting overzicht

Wil je meer weten over duurzame verlichtingsoplossingen? Neem contact met ons op.

Waarom EnergyKoNneX?

  • Persoonlijk
  • Betrouwbaar
  • Regisseur tussen installatiepartijen
  • Gecertificeerd partner
  • Jarenlange ervaring
  • Proactief en verbindend
  • Innovatief