• Domotica zakelijk

 • Domotica zakelijk

Domotica zakelijk

Domotica, wat is dat eigenlijk?

Gebouwen zijn telkens slimmer en werken voor jou . Vroeger werkten installaties onafhankelijk van elkaar maar dat is nu wel anders. Denk hierbij aan: Verlichting, audio, verwarming, koelkasten, (af)wasmachines, drogers, vaatwassers, ventilatie, zonnepanelen, beveiliging en elektrische vervoersmiddelen zoals de auto of scooter. De domotica standaard waarmee wij werken is KNX domotica.  Hiermee koppelen we installaties en apparaten aan elkaar. Het biedt veel flexibiliteit en enorme besparingen. Het energieverbruik kan bijvoorbeeld tot tot een minimum gereduceerd door alle slimme koppelingen. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen. De kosten van een gebouw dalen.

Wil je bijvoorbeeld de verlichting, verwarming, brandbeveiliging, zonwering, audio of ventilatie aansturen? Dat kan met één druk op de knop via je smartphone of bedieningspaneel. Of automatisch op basis van het tijdstip, aanwezigheidsmelders of temperatuursschommelingen. Juist voor bedrijven is het interessant om bijvoorbeeld de verlichting en verwarming in het pand slim en centraal te regelen. Met de komst van het verplichte energielabel C in  2023  kan het helpen domotica in te zetten om sneller aan de voorwaarden te voldoen.

Wat zijn de voordelen van een zakelijk domotica systeem?

Deze onzichtbare techniek levert je meer gebruiksgemak, veiligheid, comfort en energiebesparing op.

 1. Automatisch schakelen van LED verlichting. Ook als je niet in het gebouw bent, doet dit systeem alsof je aanwezig bent door bv. lichten aan en/of uit te schakelen.
 2. Inzet van een geautomatiseerd alarmsysteem of een toegangscontrolesysteem (camera’s, raamsensoren, deursensoren, licht en brandmelders)
 3. Comfort door automatisering van steeds terugkerende processen. Bijvoorbeeld het op afstand bedienen van deuren.
 4. Slimme thermostaten voor een prettig binnenklimaat
 5. Zonnepanelen (aansturen en monitoren van het verbruik via internet)

Integraal ontwerp met KNX

Domotica is de toekomst en ligt binnen handbereik. EnergyKoNneX helpt je daarbij. Wij maken gebruik van KNX als automatiseringsstandaard en zijn gecertificeerd KNX-partner. KNX is de wereldwijde automatiseringsstandaard met een modulaire opbouw. Hierdoor is alles snel en slim aan elkaar te koppelen en installeren wij een hoogwaardig systeem tegen een aantrekkelijke prijs.

Domotica systeem

Wat is KNX domotica?

KNX is de wereldwijde automatiseringsstandaard voor woning- en gebouwautomatisering. Wereldwijd zijn er ruim 80000 partners actief. Bovendien zijn er ruim 300 fabrikanten die hun apparaten kunnen laten aansluiten op het protocol. Dit communicatieprotocol verbindt alle installaties en apparaten in een gebouw of woning. Hiermee worden alle verschillende componenten tot een geheel maakt. Het maakt de besturing heel overzichtelijk. Doordat de wereldstandaard breed wordt ondersteund door fabrikanten zijn er keuzemogelijkheden voor klanten. Zo wordt invulling gegeven aan veel individuele wensen.  Gebruiksgemak staat voorop. Als u wilt kunt u uw huis bijvoorbeeld van afstand bedienen via de telefoon.

Gebruiksgemak

Elk systeem is uitgerust met een gebruikersvriendelijk bedieningspaneel. Hiermee bestuur je de complete installatie vanaf één centraal punt: smartphone, vast scherm of bedieningspaneel aan de wand.

Bedieningspaneel

Voor de weergave van statistieken zijn dashboards ingericht. Je krijgt op een makkelijke manier inzage in bijvoorbeeld het energieverbruik. De dashboards zijn afgestemd op jouw gegevensbehoefte. Zo kun je statistieken opvragen, visualiseren, waarschuwingen laten afgaan en beter begrijpen wat de installaties voor jou doen.

Statistieken

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

KNX domotica ligt aan de basis van onze energie ontwerpen. EnergyKoNneX is officieel erkend KNX partner en gespecialiseerd in het ontwerpen en programmeren van energieoplossingen. Wij beheersen de techniek en kunnen je helpen jouw dromen te realiseren. In samenspraak met de opdrachtgever maken we een goed totaal ontwerp van het systeem. Alle opties worden doorgesproken om vervolgens de installatie in samenspraak met partners te realiseren. Laat een berichtje achter voor vrijblijvend advies.

Waarom EnergyKoNneX

 • Persoonlijk
 • Betrouwbaar
 • Regisseur tussen installatiepartijen
 • Gecertificeerd partner
 • Jarenlange ervaring
 • Proactief en verbindend
 • Innovatief