• Profiteer van gratis energie

  • Profiteer van gratis energie

Nieuw: Alpha Ess batterij met dynamisch tarief

Alpha Ess biedt met de T10 Smile batterij een innovatieve oplossing voor huishoudens en MKB bedrijven. Met de integratie van dynamische energietarieven wordt energieopslag nu slimmer en voordeliger dan ooit tevoren.

Wat zijn dynamische energietarieven?

Bij  een dynamisch energiecontract betaal je voor je stroom de inkoopprijs op de groothandelsmarkt, de prijzen veranderen daar elke dag. Je betaalt bij energieleveranciers van dynamische energietarieven de prijs die zij zelf ook betalen. In de voorbeelden zie je het verloop van de tarieven op een dag in de winter en in de zomer.

Je ziet hier dat in de winter de stroomprijs varieert tussen €0,00 en € 0,20 cent en in de zomer het verschil tussen het laagste en hoogste moment op de dag varieert tussen de € 0,01 en € 0,43 cent. Daar kun je enorm van profiteren.

Hoe werken dynamische energietarieven in je voordeel in combinatie met een batterij?

In de voorbeelden zie je dat er momenten op een dag zijn dat de stroom niets of heel weinig kost. Op dat moment ga je de batterij laden. Traditionele energietarieven zijn vaak statisch en bieden weinig flexibiliteit. Met dynamische energietarieven wordt elektriciteit geprijsd op basis van vraag en aanbod, waardoor consumenten

en bedrijven kunnen profiteren van lagere tarieven tijdens daluren of als er veel energie wordt geproduceerd. De Alpha Ess (thuis)batterij maakt gebruik van geavanceerde software om automatisch energie op te slaan wanneer de tarieven laag zijn en deze weer vrij te geven wanneer de tarieven pieken. Dit betekent dat je minder betaalt voor dezelfde hoeveelheid elektriciteit.  Voor jou is dat voordelig, want op de momenten dat de stroom “duur” is hoef je deze dus niet te onttrekken van het net, maar gebruik je de stroom van je batterij. Betaal dus minder en bespaar meer!

Het brein, het Jabba energieplatform

Als je gebruik wilt maken van dynamische energiesturing is het van belang de batterij aan te laten sturen door het Jabba energieplatform. Jabba is als eerste gelanceerd op de Belgische markt maar nu ook in Nederland van toepassing. Het Jabba energieplatform kent verschillende abonnementsmodellen. Het meest uitgebreide abonnementsmodel bedraagt € 9,= per maand. Dit combineer je met een dynamische energiecontract naar keuze. Je hebt dus vrijheid bij welke dynamische energieleverancier je de energie betrekt. Wil je alles weten over het Jabba platform kijk dan hier. https://jabba.energy/

Maximaal profijt van je batterij, ook zonder zonnepanelen!

  • Het is geschikt voor iedereen met zonnepanelen die ook in de wintermaanden wil profiteren van gunstige tarieven
  • Voor iedereen zonder zonnepanelen die ook wil profiteren van gunstige tarieven

Hoe werkt dit met zonnepanelen?
Je wekt gratis stroom op in de zomer. Dit gebruik je voor het grootste gedeelte direct zelf.  Het overschot lever je normaal gesproken terug om te salderen (bij een variabel of een vast contract). Bij een dynamisch contract werkt dit anders.  Het te veel aan energie lever je terug tegen het tarief dat op dat moment geldt. In bovenstaand voorbeeld zie je dat als er veel stroom wordt opgewekt op 17 juli de prijzen dan juist het laagste zijn. Je kunt dit beter gebruiken in de avonduren. Het restant sla je op in de batterij. Bijkomend voordeel is dat ook in de winter de batterij goed kan worden ingezet. In de winter wekken je panelen geen energie op. Je kunt je batterij dan slim laden als de energietarieven laag of zelfs nul zijn. Dit is dus enorm interessant.

De Alpha Ess batterij kan worden gekoppeld aan je bestaande zonnepanelen. Het kan zijn dat je bestaande omvormers komen te vervallen en dat de panelen rechtstreeks op de omvormer van de batterij worden aangesloten. Dit heeft als voordeel dat je 2 tot 3% minder energieverlies hebt.

Hoe werkt dit zonder zonnepanelen?
Juist voor al die mensen die geen zonnepanelen kunnen plaatsen is dit de ultieme oplossing. Je plaatst de batterij in combinatie met een dynamisch energiecontract en zomer en winter maak je gebruik van de fluctuaties van de energieprijzen op het net.

Wil je eerst zonnepanelen aanschaffen en later een batterij?
We horen vaak dat klanten eerst zonnepanelen aanschaffen. Wil je op termijn een batterij plaatsen houd er dan rekening mee om de zonnepanelen aan te sluiten op de batterij van Alpha ESS en niet eerst zonnepaneelomvormers te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat je niet onnodig investeert in omvormers. Bij zonnepanelen worden omvormers geplaatst die van DC spanning naar AC spanning omzetten (=netstroom) Als je een batterij plaatst heb je een andere omvormer nodig. De DC spanning van de zonnepanelen gaat rechtstreeks de batterij in. Je hebt een omvormer nodig die DC kan laden in de batterij en kan ontladen naar AC op het net. Als je toch al van plan bent iets later een batterij te plaatsen houd hier dan direct rekening mee. Je hoeft dan geen grote wijzigingen meer te doen.

Kies nu jouw oplossing!

De Alpha Ess T10 Smile is een krachtige oplossing zowel voor huishoudens als voor bedrijven.
We zien in de praktijk dat deze voor veel toepassingen  prima functioneert als thuisaccu of als batterijoplossing in zakelijk omgeving. Omdat de batterij in wit is uitgevoerd ziet hij er ook nog eens compact en fraai uit.

Oplossing voor thuis?
Kies hiervoor een 3-fase opstelling met 1 omvormer en een 8.2 kWh batterij. Dit is een prima startset. Wil je later uitbreiden? Dat kan. Dit kan tot 2 jaar na installatie. Je kunt dus eerst ervaren hoe het gaat of de investering wat verspreiden. De prijs voor een 3-fase basisset inclusief installatie exclusief btw start vanaf circa € 10.500,=. Wil je meer batterijen dan zullen we hiervoor apart offerte uitbrengen.

Zakelijke oplossing?
Kies dan 1 omvormer met 1 of meer batterijen. De set is uit te breiden tot 49,2 kWh opslag. In totaal tot 6 batterijpakketten. Voor zakelijke investeringen kan gebruik worden gemaakt van subsidie via de energieinvesteringsaftrek. Dit kan zeer interessant zijn. Wil je weten hoe dit werkt dan verwijzen we je naar de subsidiepagina.

Wil je meer details weten over de batterijset? Download dan hier de specificaties.

Projecten

Inmiddels hebben we verschillende projecten uitgevoerd waarin we deze batterijen succesvol hebben toegepast. Hiervoor verwijzen we graag naar de voorbeeldcases op onze projectpagina.

Wil jij ook van gratis energie profiteren, bestel dan nu!

Vink de door jouw gewenste opties aan en plaats nu de bestelling via onderstaand offerteformulier. Je kunt hier ook aangeven of je wilt dat wij het voor je installeren.  Je kunt hierover dan een aantal extra gegevens achterlaten in het aanvraagformulier. We nemen dan contact met u op om verdere details te bespreken. Wacht niet langer, we weten zeker dat binnenkort de T10 ook bij jou een SMILE op jouw gezicht geeft! :-)