• Energieopslag

  • Energieopslag

ENERGIE OPSLAG

Geld besparen én zekerheid door energieopslag in batterijen

Een groot deel van de energie die je opwekt met zonnepanelen gebruik je niet direct in je bedrijfspand of woning. Dit lever je terug aan het elektriciteitsnet. Met de zogenaamde salderingsregeling verreken je de productie van stroom met de stroom die je zelf verbruikt. De overheid is van plan deze regeling vanaf 2025 af te bouwen.

Veel particulieren en bedrijven kijken daarom nu naar manieren om de overtollige opgewekte energie op te slaan of problemen in het stroomnet op te vangen. Dat kan via energieopslag in een batterij.

Zakelijk

Ben je ondernemer en heb je behoefte aan een grotere aansluiting maar krijg je die niet van de netbeheerder? Schakelt je apparatuur soms uit door overbelasting van het net? Overweeg dan een vorm van energieopslag. Zo komt de uitvoering van je bedrijf niet in gevaar.

Particulier

Ben je particulier en wil je een kleinere netaansluiting? Mogelijk is het interessant om een thuisbatterij te plaatsen. Je bespaart hiermee direct vele honderden euro’s per jaar. Meer informatie over de particuliere energieopslag.