• Industrie

  • Industrie

Energieopslag industrie

Herken je dit?

Je hebt je dak van je fabriekspand vol gelegd met zonnepanelen maar op een zomerse dag schakelt het hele dak uit? Je hebt een afspraak met de netbeheerder over het vermogen dat je af mag nemen. Ga je er overheen dan volgen boetes.  Je maakt je zorgen over de tot 2030 almaar stijgende CO2 belasting tot wel 150 € per ton?

Industrie en duurzame energie

De industrie is een belangrijke sector in onze economie. Hier worden goederen en diensten gemaakt die nodig zijn voor ons dagelijks leven.  Het is helaas ook een belangrijke bron van energieverbruik en bijbehorende CO2-uitstoot. Gelukkig zijn er manieren om de impact van de industrie op het milieu te verminderen.

Veel bedrijven stappen daarom over op duurzamere energiebronnen, zoals zon- en windenergie. Deze bronnen produceren geen CO2 tijdens het opwekken van energie, waardoor ze een goede keuze zijn voor bedrijven die willen bijdragen aan het verminderen van hun CO2 voetafdruk.

Batterijen, de voordelen

Batterijen zijn een efficiënte manier om de opgewekte energie op te slaan en zelf te gebruiken wanneer het nodig is. Dit kan bijvoorbeeld helpen om pieken en dalen in energieverbruik op te vangen. Hierdoor zijn bedrijven minder afhankelijk van duurdere energiebronnen. Het leidt tot besparing op de energiekosten en bovendien minder CO2 uitstoot. Batterijen zijn uitermate geschikt voor het kort opslaan van energie.

Bij een goed ontwerp zorgt de batterij voor continuïteit van opwek van je zonne-energie. Als de spanning op de zonnepanelen tijdelijk wegvalt door te hoge netspanning neemt de batterij dit over en produceert je zonnedak gewoon door.

Batterijen kunnen ondersteunen om pieken en dalen in de vraag naar elektriciteit op te vangen. Dit kan voorkomen als het elektriciteitsnet overbelast raakt en uitval veroorzaakt. Je netbeheerder kan dan vragen om het net (tegen vergoeding) te gaan ondersteunen. Hiermee helpt energieopslag ook om de stabiliteit van het volledige elektriciteitsnet te verbeteren.

Samenvattend door het gebruik van batterijen voor energieopslag kan de industrie bijdragen aan een duurzamere en groenere economie, terwijl tegelijkertijd aanzienlijk kosten worden bespaard. Dat wil jij toch ook!

Interesse of meer informatie?

Ga naar de pagina over zakelijke energieopslag voor meer informatie of boek direct je adviesgesprek. We helpen graag met de oplossing.