• Energieopslag zakelijk

  • Energieopslag zakelijk

Energieopslag zakelijk

Bedrijfszekerheid door energieopslag in batterijen

Je hoort er telkens meer over, instabiliteit van het stroomnet. Mogelijk heb je er al mee te maken gehad. Doordat de spanning in het stroomnet toeneemt schakelen ongewild apparaten door ingebouwde beveiliging uit. Enorm frustrerend! Hoewel er allerlei initiatieven tot oplossing worden ondernomen duren deze simpelweg veel te lang. Je bedrijf moet immers gewoon kunnen opereren. Energieopslag met behulp van batterijen kan uitkomst bieden. Wij helpen je graag verder met advies of lees verder op deze pagina.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke batterij?

  1. Een belangrijk voordeel van een batterij is dat deze snel kan ontladen. Dus als er ineens veel stroom geleverd moet worden (piekbelasting) bij het laden van meerdere auto’s op een bedrijventerrein of bij het inschakelen van een airco of lift. De batterij kan hier als buffer dienen om deze piekvraag op te vangen. Zo kun je met een kleinere netaansluiting toch voldoende vermogen leveren als je dat nodig hebt. Je bespaart direct geld doordat je geen  grotere aansluiting moet aanvragen  voor het opvangen van piekbelasting.
  2. Een batterij kan een vangnet vormen bij een stroomstoring. Als apparaten tijdelijk uitschakelen als gevolg van te hoge netspanning kan de batterij een buffer vormen.
  3. Je kunt een dynamisch energiecontract sluiten. Het energiemanagementsysteem kan aansturen wanneer energie geladen en ontladen moet worden naar het net. Is het energietarief gunstig om te verkopen dan zal de batterij ontladen. Ook kan het systeem beslissen of er juist energie ingekocht moet worden bij een gunstig tarief.
  4. Als je zelf je opgewekte energie gebruikt hoef je niet te wachten tot de jaarafrekening van de netbeheerder waarin je opgewekte energie wordt verrekend met je verbruik. Je ontvangt dus direct het voordeel.

Onze zakelijke oplossingen

  • We bieden een volledig schaalbaar modulair systeem dat aan te passen is aan de wensen van de klant. In onderstaand overzicht is af te lezen hoe ons aanbod is opgebouwd.
  • We werken hiervoor samen met bewezen betrouwbare partijen in de markt.
  • Voor onze zakelijke batterijoplossingen gebruiken we apparatuur van Victron Energy gecombineerd met batterijen van Pylontec of MG Energy. De Victron apparatuur is een ecosysteem van batterijmanagement, batterijladers en omvormers. Met deze apparatuur kan een maximum laadvermogen van circa 160kWh worden geleverd. Wij geven de voorkeur aan Europese partijen op grond van beschikbaarheid.

Is energieopslag rendabel?

Voor grootzakelijke gebruikers is energieopslag bedrijfseconomisch zeker interessant. Zakelijke gebruikers met een aansluiting van 3x80A of hoger vallen namelijk buiten de salderingsregeling. Ook ben je verplicht een teruglevercontract met je energieleverancier te sluiten. Je kunt onderhandelen met je energieleverancier over de hoogte van je terugleververgoeding, maar dat is niet altijd interessant. Met een batterij kun je elke kWh die je opwekt gebruiken en hoef je deze niet af te nemen van het net.

Wat een energieopslagsysteem kost is afhankelijk van de situatie. Per situatie brengen we offerte uit. Om toch iets van een richtprijs te noemen houd dan rekening met 1000 Euro per kWh omdat dit veelal specialistischer en zwaardere uitvoeringen zijn.

Subsidie op zakelijke energieopslag

De energie-investeringsaftrek (EIA) mogelijkheden voor 2024 zijn in maart gepubliceerd door de RVO. Hierin is zakelijke subsidie op accu’s voor energieopslag nieuw in de regeling opgenomen. Voor zakelijke klanten is dit enorm interessant! Je komt in aanmerking voor de regeling als je een bedrijf bent en minimaal € 2500,= investeert. Je mag 45,5% van het investeringsbedrag waarvoor je een EIA-verklaring hebt ontvangen aftrekken van de fiscale winst. Een aanzienlijk voordeel dus! Voor 2023 geldt de subsidie op energie opslag ook weer, lees er alles over op onze subsidiepagina.

Lees er meer over op de website van de RVO: EIA voor ondernemers

Praktijkvoorbeelden en vragen?

Laat je inspireren en bekijk enkele projecten van ons. Heb je nog meer vragen lees dan verder op de pagina met veelgestelde vragen over energieopslag.

Interesse of meer informatie?

Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en helpen je graag met actuele oplossingen. Wil in de praktijk zien hoe we een batterij succesvol zakelijk toepassen maak dan een afspraak voor een demonstratie van energieopslag in combinatie met energiemanagement.