• Energieverbruiksmanager

  • Energieverbruiksmanager

ENERGIEVERBRUIKSMANAGER

De media bericht er voortdurend over: de komende jaren gaat er op energiegebied veel veranderen, waarbij de energierekening fors hoger wordt. Wil je grip houden op jouw energierekening? Zet een energieverbruiksmanager in en je bespaart veel geld door jouw energieverbruik realtime te meten. Bovendien help je de CO2 uitstoot te verminderen. Win-win noemen we dat!

Hoe werkt een energieverbruiksmanager?

Een energieverbruiksmanager kan een apparaatje zijn dat je aansluit op de energiemeter. Meestal gaat dat via een stekker in de zogeheten P1-poort van een slimme meter of een sensor op de traditionele meter. Vervolgens koppelen we een app aan de sensor. Met de app en het dashboard zie je het energieverbruik per apparaat. Je krijgt inzicht en maakt snel betere keuzes in apparaten, verlichting en past jouw verbruiksgedrag daarop aan. Zo bespaar je al snel vele honderden euro’s per jaar.

Wat zijn de voordelen van een energieverbruiksmanager?

·         Inzicht en controle in je energieverbruik

Energie besparen is makkelijker als je goed inzicht hebt in je eigen energieverbruik. Hoeveel gebruik je en waaraan? Als je ziet dat de droger enorm veel energie verbruikt geeft dat een impuls om de was vaker buiten de te drogen.

·         Duidelijke resultaten van je energiebesparing

Je kunt het beste kiezen voor een energieverbruiksmanager die zowel gas- als stroomverbruik laat zien. Zo krijg je informatie van alle apparaten én de verwarming in je huis. De verwarming standaard een paar graden lager zetten zie je onmiddellijk terug op het dashboard.

·         Geen onverwacht hoge energierekening meer

Je krijgt maar één keer per jaar een energierekening. En als je een slimme meter hebt, stuurt de energieleverancier jou elke maand een verbruiks- en kostenoverzicht. Met een check van de energieverbruiksmanager weet je echter veel sneller wat je verbruikt. Daarmee heb je grip en een gevoel van controle.

Smappee energieverbruiksmanager

Door het grote aanbod van energieverbruiksapps is het soms lastig om de juiste te kiezen. Wil je meer weten over de energieverbruiksmanager, kijk dan eens op de onafhankelijke website van Milieu Centraal.

EnergyKoNneX werkt al enkele jaren succesvol samen met Smappee . Dit is een modulair energiemanagementsysteem dat het verbruik van zonne-energie, gas, water en elektriciteit analyseert. Je krijgt meer en meer inzicht in jouw energieverbruik via de gebruikersvriendelijke App en het Dashboard. Bovendien volg je realtime de energievreters, stand-bystroomverbruik én energieproductie. Meer informatie over Smappee.

De meeste onderdelen van Smappee zijn eenvoudig te installeren maar er wordt altijd geadviseerd om dit met een erkende installateur te doen. Uitzondering hierop is de energiemeter die je zelf in je slimme meter kunt steken. Meer informatie over de Smappee P1 meter vind je in de shop.

Standaard pakketten

Het type energieverbruiksmanager hangt af van twee dingen:

  • Het type meterkast met het aantal fases dat je hebt (1 of 3 fases)
  • Het aantal apparaten die je wilt meten: zonne-energie, vaatwasser, wasmachine, droger, elektrische auto en/of batterij.

Om de keuze voor overzichtelijk te houden bieden wij een aantal standaard all-in-one pakketten aan.

Financiering

Vanuit de hypotheek zijn er wellicht mogelijkheden voor extra financiering van energiebesparende maatregelen. Vraag hiervoor naar de regeling ‘extra hypotheek voor energiebesparende voorzieningen’ bij jouw hypotheekverstrekker of oriënteer je op de website van Milieu Centraal.

Zakelijk energie meten?

Kijk dan op de pagina over energie management.

Kies voor EnergyKoNneX

Wij beschikken over de kennis, expertise en de nieuwste methodieken om jou te begeleiden bij de energietransitie. Door onze jarenlange ervaring zijn wij een betrouwbare partner. Gecombineerd met stevige kennis op het gebied van domotica bieden wij jou de oplossing om jouw energiemanagement volledig op orde te krijgen, nu en in de toekomst.