MULTI LOAD BALANCING CONCEPT

Totaaloplossing voor laden grote hoeveelheden batterijen

Profiel Felyx

De succesvolle scale-up Felyx biedt elektrische deelscooters aan als een nieuw milieuvriendelijk mobiliteitsconcept. Reserveren gaat via een app. Na een rit parkeert de gebruiker de scooter en kan de volgende bestuurder er weer mee op pad. Via een ingenieus systeem weet het serviceteam van Felyx welke batterijen moeten worden opgeladen. Met de 100% elektrische bestelbus wisselen zij volle met lege batterijen om.

Uitdaging

Felyx heeft meerdere brandwerende laadkasten staan om de scooterbatterijen snel, veilig én gelijktijdig op te laden. Ook is er een autolader voor de servicebussen beschikbaar. Om de veiligheid 100% te waarborgen wil Felyx dat de laadkasten de hoofdaansluiting op piekmomenten niet te zwaar belasten.

Daarom heeft Felyx gevraagd het energieverbruik inzichtelijk te maken met behulp van energiemeting.

Oplossing

EnergyKoNneX levert een unieke totaaloplossing van load balancing software voor grote hoeveelheden batterijen in combinatie met hardware voor energiemeting. In drie stappen:

 1. Met hardware en software voor energiemeting maakt EnergyKoNneX het energieverbruik inzichtelijk door middel van een overzichtelijk dashboard.
 2. De unieke load balancing software zorgt ervoor dat met de data uit de metingen de energietoevoer automatisch stopt en weer opschakelt zodra dat weer kan. De energielevering beweegt dus flexibel mee. Het softwaresysteem zorgt ervoor dat je binnen de veilige bandbreedte blijft. Alles verloopt totaal geautomatiseerd.
 3. De stroomtoevoer stopt automatisch bij de batterijen die 100% zijn opgeladen.

De voordelen van de totaaloplossing

 • Optimale veiligheid: de energiemeting bewaakt de energiebelasting op de hoofdaansluiting.
 • Besparing op personeelskosten: medewerkers kunnen alle batterijen tegelijkertijd in de laadstations plaatsen. Dit verhoogt efficiency. Het softwareprogramma reguleert de energietoevoer automatisch binnen een veilige bandbreedte.
 • Langere levensduur doordat de volle batterijen volledig van de energietoevoer afgehaald worden.

Samenwerking

Dit project is tot stand gekomen door drie innovatieve bedrijven met een duurzame filosofie op het gebied van energiegebruik: Felyx (scooters), Smappee (energiemeting) en EnergyKoNneX (systeemintegratie).

Toekomst

Door groeiende urbanisatie zullen vervoersmiddelen steeds meer elektrificeren en gedeeld gaan worden (vrachtwagens, auto’s, steps, bestelbussen, fietsen). Hierdoor zijn steeds meer laadpunten voor grote hoeveelheden batterijen nodig. De kunst hierbij is om de energievraag optimaal te besturen. Met dit totaalconcept van load balancing software met energiemeting biedt EnergyKoNneX hiervoor de ultieme oplossing aan. Staat u voor een soortgelijke uitdaging? Neem dan contact met ons op.

Projectbeelden

Waarom EnergyKoNneX

 • Persoonlijk
 • Innovatief
 • Proactief en verbindend
 • Betrouwbaar
 • Gecertificeerd partner
 • Jarenlange ervaring

NIEUWS