• Smappee Infinity

    Alles in één energiemanagement systeem

Smappee

Smappee Infinity biedt een totaaloplossing voor spanningsmeting en dynamische load balancing tussen zonne-energie, elektrische auto’s en andere apparaten via een cloud-gebaseerde interface.

De voordelen op een rij:

  • Slim energiebeheer voor elke energiebehoefte.
  • Stuur en bekijk elektriciteit, zonne-energie, gas en water.
  • Realtime- en historische gegevens via App of Dashboard.
  • Slimme controle en dynamische load balancing.
  • Werkt samen met IoT-producten en -diensten.
  • Eenvoudige installatie en onderhoud, draadloze updates.
  • Modulair, toekomstbestendig.

Het alles in één energiemanagement systeem

Het systeem analyseert het verbruik van zonne-energie, gas, water en elektriciteit. Als gebruiker krijg je meer en meer inzicht in je eigen energieverbruik via de gebruikersvriendelijke App en het Dashboard. Bovendien kun je hier realtime je eigen energieproductie, energievreters en stand-bystroomverbruik volgen. Zie onderstaand filmpje voor een weergave van het dashboard.

Voor uitgebreide informatie over Smappee Infinity verwijzen wij u graag naar de website van Smappee.

Modulariteit

Smappee Infinity is een modulair systeem. Elke klant heeft andere wensen en dat maakt dat met Smappee een veelheid aan wensen ingevuld kan worden. Heb je zonnepanelen. Heb je 1 of meerdere laadpalen. Beschik je over een accu? Smappee kan het eenvoudig loggen en inzicht geven. Bovendien kan energieverbruik met deze oplossing worden geoptimaliseerd.

Communicatieprotocollen

Smappee breidt zijn ecosysteem voortdurend uit met compatibele IoT-producten en -diensten van derden. Het systeem gebruikt Ethernet, Wi-Fi, 2G/4G, IP-gebaseerde verbindingen en standaarden zoals Modbus RTU en IoT-communicatieprotocollen MQTT en EEBUS om een snelle ontwikkeling van nieuwe toepassingen mogelijk te maken en integraties te versnellen. Aan de andere kant werkt het systeem samen met derde partijen om zijn technologie te integreren in hun producten of diensten zoals autolaadstations, slimme thermostaten, home assistants of thuisbatterijen.

De communicatieprotocollen zorgen ervoor dat Smappee niet alleen particulier maar ook zakelijk kan worden toegepast.

Voorbeeldproject

Het modulaire systeem is succesvol toegepast bij de Abdij van Egmond. Neem voor dit voorbeeldproject een kijkje in de sectie projecten.

EnergyKoNneX en Smappee

EnergyKoNneX is officieel dealer. We hebben diverse meetsystemen naast elkaar gehouden. Gemak en eenvoud van installatie, de open toekomstgerichte infrastructuur en het geïntegreerde dashboard op app en web maakt dat Smappee zich onderscheidt van de overige meetsystemen. Bovendien wil Smappee de energiegewoonten van gebruikers veranderen door hun energieverbruik te verminderen, zonder daarbij aan comfort in te moeten boeten. Zo halen de gebruikers en het milieu voordeel uit deze energie-efficiënte totaaloplossing. Dit sluit volledig aan bij de missie van EnergyKoNneX.