Ondernemend Heiloo: ondernemer belicht

(23/11/2022) Artikel over Energy KoNnex op de website van Ondernemend Heiloo. Over wat en wie EnergyKoNneX is en wat we kunnen betekenen voor ondernemers in Heiloo.

Vertel, wat voor bedrijf heb je en wat zijn zoal je dagelijkse bezigheden?
Met EnergyKoNneX specialiseren wij ons in energiemanagement en energieopslag. Simpel gezegd maken we slimme energieontwerpen voor energiebesparing en bedrijfszekerheid. Het startpunt is altijd een energiemeting om te kijken waar we energiemanagement op in kunnen zetten.
We richten ons op klanten in de industrie, horeca, de agrarische sector en bedrijven met grote kantoren.

Welke tip heb je voor de OHO-leden die iedereen zou kunnen toepassen?
Op elke verjaardag of bijeenkomst gaat het erover: de energieprijzen. Er bestaat veel onduidelijkheid over toekomstige prijzen en – vaak nog belangrijker – eventuele compensatie. Dit zorgt voor veel onrust bij ondernemers. Deze bedrijven adviseren wij daarom graag om de beschikbare energie binnen hun bedrijf slim in te zetten met een energiemanagementsysteem. Groot voordeel is dat je inzicht krijgt in je energielekken en het effect van je maatregelen.
Daarnaast adviseren we ondernemers steeds vaker hoe zij energie in een batterij(en) kunnen opslaan. Zeer interessant, want opslag in batterijen wordt sinds dit jaar zakelijk gesubsidieerd! Dit is iets wat ondernemers vaak nog niet weten. Omdat je zakelijk gezien niet kunt profiteren van de salderingsregeling met je zonnepanelen is de nieuwe subsidie een hele goed alternatief om snel te besparen op je zakelijke energiekosten. Wij kunnen elke ondernemer -juist nu- adviseren om daar eens goed naar te kijken.

Kun je een leuk voorbeeld geven van een samenwerking met ondernemers in Heiloo?
Zeker! Bij een groot project voor een productiebedrijf in Heerhugowaard hebben wij de samenwerking gezocht met diverse ondernemers uit Heiloo. Willem Tolsma van Thermo Energie Heiloo voor de installatie van 70 zonnepanelen. Rob Tromp van Ledline voor het voorzien van 3 bedrijfshallen van Ledverlichting en Marc Warmenhoven van Luitjes elektrotechniek voor installatie van de laadpaalinfrastructuur. Het is fijn als je kunt samenwerken met betrouwbare, partners, zeker in grote projecten.
Wat weten we (zakelijk gezien) nog niet van je en wil je wel met ons delen?

Ik ben eigenlijk non stop bezig met duurzame energie innovaties. In onze werkplaats hebben we een demo opstelling van een zakelijke batterij en een energiemanagement systeem. Met de data zijn we in staat apparaten slim met elkaar te laten communiceren en optimaal aan te sturen. We komen graag in gesprek met ondernemers die knelpunten ervaren in hun energievoorziening waar we deze oplossing kunnen toepassen.

Wil je meer informatie over energie-opslag? Bekijk onze zakelijke batterij-oplossingen op https://energykonnex.nl/zakelijk/energieopslag-zakelijk/ of wil een zakelijke batterij in de praktijk zien werken? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel 072 -7370402.