Energieinvesteringaftrek EIA 2024 Energieopslag Batterijen

EIA Subsidie 2024 op zakelijke energieopslag / batterijen

(03-01-2024) De energie-investeringsaftrek (EIA) mogelijkheden voor 2024 zijn weer gepubliceerd door de RVO. Met de EIA kun je het investeringsbedrag in duurzame energie aftrekken van je fiscale winst, waardoor je minder belasting hoeft te betalen.

In de EIA  is de zakelijke subsidie op accu’s of batterijen voor energieopslag opnieuw in de regeling opgenomen. Er zijn dingen aangepast, zoals dat de batterij aangesloten moet zijn op een energieopwekinstallatie (zonnepanelen) van meer dan 15 kWh. Ook blijven de subsidies voor smart grids (lokale energienetwerken) en netbalancering. Dit heeft uiteraard te maken met de netcongestie, een probleem waar batterijen een oplossing voor kunnen bieden. En dus ook gesubsidieerd.

Je komt in aanmerking voor de regeling als je een bedrijf bent en minimaal € 2500,= investeert. Je mag 40% van het investeringsbedrag waarvoor je een EIA-verklaring hebt ontvangen aftrekken van de fiscale winst. Het netto voordeel op je duurzame investering ligt tussen de 10 en 20 procent. Voor zakelijke klanten blijft dit enorm interessant.

Een rekenvoorbeeld lezen of ben je geïnteresseerd in meer informatie over de verschillende regelingen? Lees het op de EIA subsidiepagina 2024.

Interesse of meer info over energieopslag? Je leest het hier.